#caption
#caption


Female Board Index: geen enkel bedrijf voldoet aan streefgetal van 30 % vrouwen aan de top

Van de 84 beursgenoteerde bedrijven die professor dr. Mijntje Lückerath Rovers ten behoeve van haar Female Board Index onderzocht heeft, voldoet geen enkel bedrijf dit jaar aan het Nederlandse streefgetal van 30% vrouwen in de Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen dat per 1 januari 2016 bereikt zou moeten zijn. Slechts negen ondernemingen voldoen aan het EU-quota proposal van 40% voor alleen de Raden van Commissarissen.

De Nederlandse 'Female Board Index© 2015' is dit jaar voor de 9e keer gepubliceerd. De index geeft een overzicht van de vrouwelijke vertegenwoordiging in de Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van 84 Nederlandse NV's die genoteerd zijn op Euronext Amsterdam.
De gegevens zijn gebaseerd op de stand van zaken op 31 augustus 2015 en bevatten derhalve de veranderingen ten opzichte van 31 augustus 2014 voor deze 84 ondernemingen. De resultaten hebben zowel betrekking op de verdeling mannen/vrouwen, maar geven daarnaast ook inzicht in de karakteristieken van de huidige populatie bestuurders en commissarissen (leeftijd, nationaliteit, benoemingstermijnen) ongeacht geslacht.

In het Financieele Dagblad van vrijdag 4 september 2015 riep professor dr. Mijntje Lückerath Rovers niet Emancipatieminister Jet Bussemaker ter verantwoording, maar de minister van Justitie en Veiligheid die de Wet Bestuur en Toezicht volgens welke het streefgetal van 30% vrouwen per 1 januari 2016 bereikt moet zijn, heeft opgesteld.

Publicatie van Lückerath Rovers in het Financieele Dagblad

Female Board Index 2015

 


Uitgebreid zoeken