#caption
Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst
#caption
Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst


Nieuwe toekomst na huiselijk geweld: “Ik heb weer hoop. Over vijf jaar wil ik voor de klas staan.”

Vrouwenopvang en Hulpverlening Xonar uit Limburg sprak met de Indiase Preet, die na een verleden van huiselijk geweld haar toekomst oppakt en haar droom om weer als docent voor de klas te staan wil waarmaken. Preet is een van de deelnemers van De Nieuwe Toekomst, een methodiek om vrouwen met een verleden van huiselijk geweld te empoweren richting financiële zelfstandigheid.
 

Lees het artikel uit het magazine Xonar Samen Sterk (klik op de afbeelding om het artikel uit te vergroten).

 

 

Voorbeeld van het artikel in het magazine van Xonar

Over De Nieuwe Toekomst 
De Nieuwe Toekomst (DNT) is een initiatief van De Nederlandse Vrouwenraad en Federatie Opvang en activeert vrouwen om stappen te zetten richting opleiding, werk of een andere vorm van participatie om een betere toekomst voor zichzelf te kunnen creëren.

Deelnemers kunnen na een periode van opvang en hulpverlening de regie over hun leven weer in eigen hand nemen. Ze zijn bereid en in staat om stappen te zetten in een richting die leidt naar financiële zelfstandigheid door betaald werk. 

Groepsbijeenkomsten 
Deelnemers aan De Nieuwe Toekomst worden in groepsbijeenkomsten in een veilige en stimulerende omgeving begeleid door een professionele trainer. Hier krijgen ze onder andere een sollicitatietraining. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een individuele coach die begeleiding biedt bij het realiseren van de persoonlijke doelen. Deze coach blijft het gehele traject (ongeveer 9 maanden) betrokken bij de deelnemer. 

DNT in 8 gemeenten
Op dit moment wordt de methodiek van De Nieuwe Toekomst in 8 gemeenten in Nederland uitgevoerd. De bedoeling is dat dit naar minimaal 15 groeit. Dit gebeurt in samenwerking met lokale en regionale vrouwenorganisaties en vrouwenopvangorganisaties. Gemeentes dragen zorg voor de bekostiging van het project.
 

> Lees meer over De Nieuwe Toekomst 

Lees meer over de invulling van De Nieuwe Toekomst bij Xonar


Uitgebreid zoeken