#caption
Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst
#caption
Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst


Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst

Koningin Máxima en de Deense Kroonprinses Mary brachten op 4 november 2015 een bezoek aan de 3rd World Conference of Women’s Shelters, die in het World Forum in Den Haag werd gehouden. Ruim 1000 deelnemers uit meer dan 100 landen spraken elkaar daar over huiselijk geweld en wisselden informatie uit over de aanpak ervan in hun land.

Deelnemen aan workshop over De Nieuwe Toekomst 
Eén van de workshops die men kon bezoeken was gewijd aan de methodiek De Nieuwe Toekomst. Zowel Koningin Máxima als Kroonprinses Mary hadden ervoor gekozen om specifiek bij deze workshop aanwezig te zijn. Om medische reden moest Koningin Máxima eerder weg en kon daardoor niet bij de workshop blijven. Prinses Mary maakte wel een groot deel van de workshop mee.

Isolement
Prinses Mary is oprichtster van de Mary Foundation die tot doel heeft het leven te verbeteren van kinderen, volwassenen en families die door welke omstandigheden dan ook sociaal geïsoleerd zijn geraakt. Een doel dat direct aansluit bij dat van De Nieuwe Toekomst waarin vrouwen die door (huiselijk) geweld in een isolement zijn terecht gekomen, door training en coaching weer maatschappelijke actief worden.

Behalve Kroonprinses Mary namen ruim 100 mensen deel aan de workshop waaronder deelnemers uit Argentinië, Duitsland, Canada en een hele delegatie uit Jordanië voor wie achterin de zaal een simultane vertaling was geregeld.


Belang van empowerment van vrouwen 
Koningin Maxima hield tijdens deze conferentie een speech. 

“If you're financially dependent on your partner, it's far harder to break out of the circle of violence in order to make a fresh start. That's why we need to keep promoting women's economic empowerment, in combination with education and raising awareness.”  

In haar speech noemde  Koningin Máxima een bedrag van ca. € 450 miljoen per jaar voor de economische kosten van huiselijk geweld in Nederland.

Lees de gehele speech die Koningin Maxima hield >> 

 


Uitgebreid zoeken