#caption
FEM Talks NL
#caption
FEM Talks NL


FEM Talks NL in Overijssel: Meer gelijkheid met basisinkomen?

Vrouwenplatform Carree organiseerde 18 december een regionale FEM Talk in Overijssel. Deze FEM Talk ging over het basisinkomen en de verschillende wereldwijde onderzoeken die hier naar gedaan zijn.

 

De bijeenkomst begon met een inleiding financieel kwetsbare positie van vrouwen door Irene ten Seldam. Daarna ging de zaal op basis van stellingen in discussie met elkaar.

De discussies ging over de vraag of het  basisinkomen de economische zelfstandigheid van vrouwen stimuleert of juist hun motivatie om actief te zijn,  afremt. Leidt het basisinkomen tot meer gelijkheid of breekt het juist de sociale zekerheid af.  Is basisinkomen “gratis geld” aan de armen of heeft het een breder maatschappelijke reikwijdte? Mooie vragen waar de antwoorden ook weer per situatie verschillend zijn. Ook hier is het toverwoord: “maatwerk”.


Conclusie van deze bijeenkomst? De aanwezigen vonden dat het een kwestie is van geduld, tijd en volhouden is om een vorm van basisinkomen te realiseren, waarbij verschillen binnen gemeentes denkbaar zijn. Meer experimenteren is een goede manier om tot weloverwogen vormen van basisinkomen te komen.


Diverse geïnteresseerden kwamen op de FEM Talk af in Overijssel. Het profiel was heel divers: vrouwen van aangesloten organisaties en individuele leden van Carree, regiocoördinator Single Supermom Zwolle, vrouwen van Budget Advies bureau Deventeren  bestuurs- en teamleden van Carree.


 

 

 

 


Uitgebreid zoeken