#caption
#caption


Oproep voor versnelling van gendergelijkheid in pan-Europese regio

Meer dan 850 personen, vertegenwoordigers van regeringen, het maatschappelijk middenveld en internationale organisaties uit Noord Amerika, Europa, de Kaukasus en Centraal Azië, kwamen op 29 en 30 oktober 2019 in het Palais des Nations in Genève bij elkaar om de balans op te maken van de voortgang van het Beijing Platform for Action en de uitdagingen die er nog liggen in de verdere uitvoering ervan.
 

Na afloop deden zij gezamenlijk een dringende oproep om te komen tot urgente en effectieve maatregelen om de gender gelijkheid in de pan-Europese regio te versnellen. Zie het persbericht >>


De Beijing+25 Regional Review Meeting werd georganiseerd door UNECE (de Europese Economische Commissie van de Verenigde Naties) en UN Women en werd gehouden ter voorbereiding van de wereldwijde Beijing+25 review die in 2020 plaatsvindt tijdens de 64e vergadering van de Commisson on the Status of Women (CSW) van de Verenige Naties.


Uitgangspunt voor de besprekingen tijdens de Beijing+25 Regional Review Meeting was het regionaal review rapport dat het secretariaat van de UNECE had opgesteld op basis van de nationale rapporten.

Tijdens de Review Meeting in Genève werd ook gekeken naar de bijdrage die verdere uitvoering van het Platform for Action kan leveren aan de realisatie van de 2030 Agenda voor Sustainable Development.

In de voorbereiding van de wereldwijde Beijing+25 evaluatie heeft het Nederlandse maatschappelijk middenveld een pamflet met hoofdpunten uitgebracht met als titel Beijing, Backlash and the Future of Women’s Rights - Dutch Civil Society Priorities for Beijing+25. Het pamflet is aangeboden aan de regeringsdelegatie ten behoeve van het Regional Review Forum. In de aanloop naar de CSW zal het pamflet waar nodig worden aangepast. 


 

 

.


Uitgebreid zoeken