#caption
VN Vrouwenvertegenwoordger 2020/2021: Angela Maas
#caption
VN Vrouwenvertegenwoordger 2020/2021: Angela Maas


Angela Maas: “We zouden vele miljoenen per jaar in de zorg kunnen besparen als we meer gendersensitief zouden handelen.”

Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen, is dit jaar onze VN Vrouwenvertegenwoordiger. De VN Vrouwenvertegenwoordiger spreekt – namens de Nederlandse vrouwen - in oktober de Algemene Vergadering van de VN toe. Begin deze maand gaf VN Vrouwenvertegenwoordiger Angela Maas een lezing bij het Els Borst Netwerk over vrouwelijke waarden in de zorg, en 2020 als sleuteljaar.

 “De geneeskunde heeft de vrouwelijke patiënt gedurende tientallen decennia verwaarloosd, waardoor de zorg voor vrouwen nog steeds op achterstand staat.”  

“We zouden vele miljoenen per jaar in de zorg kunnen besparen als we meer gendersensitief zouden handelen.”

 

Lees hier de gehele lezing van Angela Maas bij de Els Borst Netwerk lezing 2020  >>
Meer informatie over deze bijeenkomst >>  

 

Missie: vrouwen en gezondheidszorg
Angela Maas geeft dit jaar onder meer nog een lezing bij onze lidorganisatie Zonta en YWCA. Haar missie als VN Vrouwenvertegenwoordiger richt zich op vier speerpunten:

  • Betere gezondheid bij vrouwen
  • Betere gezondheidszorg voor vrouwen
  • Empoweren van de vrouwelijke patiënt
  • Empoweren van alle vrouwen, die werken in de zorg
     

Commissie on the Status of Women – maart 2020

In maart vindt in New York de zitting plaats van de Commission on the Status of Women (CSW). In de CSW worden de afspraken bewaakt die gemaakt zijn in Beijing in 1995 tijdens de 4e Wereld Vrouwenconferentie. Hier is Angela Maas ook aanweizg. Tevens organiseert Maas een side-event over de vrouwelijke waarden in de zorg. Meer informatie hierover volgt.

 

Over Angela Maas
Angela Maas. hoogleraar cardiologie voor vrouwen, houd zich al ruim 25 jaar bezig met het thema Vrouw en Gezondheid, in het bijzonder vrouwen met hart- en vaatziekten, (wereldwijd doodsoorzaak nummer 1). De afgelopen jaren is zij ook intensief betrokken geweest bij meerdere nationale en internationale initiatieven om de medische zorg bij vrouwen te verbeteren. En daarmee vrouwen te empoweren als beroepsgroep in de zorg op het gebied van werk, inkomen en macht. Als feministische cardioloog is zij tevens al enkele jaren actief met het behartigen van de belangen van vrouwen als patiëntengroep en het versterken van hun positie in de gezondheidszorg. In 2019 verscheen haar boek: Hart voor Vrouwen.’

 


Uitgebreid zoeken