#caption
#caption


Lezing over vrouwenhart en risicofactoren

Zonta Zwolle organiseert vrijdag 7 februari 2020 samen met PEC Zwolle een bijzondere avond rond het thema ‘Vrouwenhart’ met cardioloog en VN Vrouwenvertegenwoordiger Angela Maas als gastspreker. 


Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Nog elke dag wordt de vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat gelegd, wat tot verwarring, onduidelijke diagnose en vaak verkeerde behandeling leidt. Angela Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.


Zonta Zwolle wil met deze avond zo veel mogelijk geld ophalen voor de Stichting Single SuperMom. Deze stichting biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen. Het doel is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande vrouwen.


Na de lezing en een toelichting over de Stichting Single SuperMom is er volop ruimte in het programma voor ontmoetingen, inspiratie, samen eten en het bezoeken van de wedstrijd van het dameselftal van PEC Zwolle-VV Alkmaar (19:30).

De bijeenkomst start om 17.00 uur (inloop 16.30 uur) en wordt gehouden in het MAC³PARK stadion (PEC), Stadionplein 1, 8025 CP Zwolle.
Kosten voor deelname: € 38,50 inclusief welkomstdrankje, lezing, diner en toegang wedstrijd PEC-VV Alkmaar Vrouwenvoetbal. Voor tickets klik hier >>

 


Uitgebreid zoeken