#caption
Alliantie Werk.en.de Toekomst
#caption
Alliantie Werk.en.de Toekomst


Girlsday 2020

De jaarlijkse Girlsday van onze alliantiepartner VHTO kan niet doorgaan op de gebruikelijke wijze. Maar lang leve het digitale tijdperk! Een bericht van Cocky Booij, directeur VHTO: 
 

Deze week was het de bedoeling dat op donderdag 2 april 10.736 meisjes bij 406 bedrijven op bezoek zouden gaan. In het hele land zijn bedrijven druk aan de slag geweest met de voorbereidingen van de activiteiten om meisjes te laten kennismaken met beroepen in bèta, techniek en ICT. Door de nieuwe werkelijkheid kunnen we Girlsday niet op de gebruikelijke wijze door laten gaan. Hopelijk kunnen de activiteiten later dit jaar alsnog plaatsvinden. Het zijn verwarrende tijden voor iedereen. Scholen en bedrijven zijn hard bezig met het bedenken van allerlei vernieuwende oplossingen.

Gelukkig leven wij in het digitale tijdperk en hebben wij de mogelijkheid om technologische middelen in te zetten en kunnen wij onze projecten ook grotendeels vanuit huis voortzetten. Daarnaast ontstaan ook mooie initiatieven. Scholen die in korte tijd hun lesprogramma's moeten digitaliseren, krijgen hulp van bedrijven aangeboden, zodat zij hun leerlingen onderwijs op afstand aan kunnen bieden. Nu de meisjes niet op donderdag 2 april live op bezoek kunnen bij bedrijven, kunnen ze wel meedoen aan een online Girlsday-event van Microsoft. Doe mee en laat je inspireren! 

 

Doe 2 april mee met de online Girlsday-workshop
Tijdens deze digitale workshop leren meisjes vanaf 10 jaar (en hun ouders/verzorgers) het verschil tussen communiceren met een mens en een chatbot. Maak kennis met Stephan Hawking, de techniek die hij ontwikkeld heeft en ontdek zelf hoe een chatbot werkt.
 
Docent of ouder? Doe mee! Creëer enthousiasme voor technologie en laat talent niet onbenut.
Datum: 2 april 2020
Tijd: 10.00 - 11.00
Website: aka.ms/onlineworkshop

 

Benodigdheden: laptop of PC met internetverbinding
Let op: download alvast Microsoft Teams via de link, zodat u op 2 april gelijk het live event kunt bijwonen.

 

Lees meer in de nieuwsbrief van VHTO >> 


Uitgebreid zoeken