#caption
#caption


Door groei en vernieuwing 3 bestuursleden gezocht voor de NVR (vrijwilligersfunctie)

Ga jij de uitdaging met ons aan om mee te helpen bouwen aan een eigentijdse en betekenisvolle organisatie die gericht is op verbetering van inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen? De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) is op zoek naar een secretaris en twee bestuursleden met ervaring in financiën en subsidierelaties, communicatie en/of internationale zaken. Tijdsinvestering: circa 8 uur per week. 

 

Groei en vernieuwing NVR

De NVR – koepel van ruim 50 vrouwenorganisaties - ontwikkelt zich als netwerkorganisatie en zet zich in voor gelijke rechten en volwaardige participatie van vrouwen. Per mei 2020 komt in het NVR-bestuur de positie van secretaris vrij en komen er twee posities bij van algemeen bestuursleden ter uitbreiding van het bestuur van vijf naar zeven leden.Download hier de vacature met profielschetsen (pdf) >>

 

Omdat we het belangrijk vinden om de nieuwe bestuursleden goed in te werken, starten we nu vast de werving. Bestuurlijke ervaring, ervaring met projectmatig werken en met subsidietrajecten en samenwerken met verschillende stakeholders strekt tot aanbeveling. Activiteiten en projecten worden in belangrijke mate ontwikkeld en uitgevoerd door vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf.

 

Wat biedt de NVR:

  • Je kunt verschil maken in een organisatie met een unieke diversiteit aan leden
  • Ervaring opdoen met bestuurswerk in een organisatie die in transformatie zit
  • Kennis opdoen van internationale en nationale netwerken
  • Ruimte voor innovatieve ideeën om een koepel organisatie als de NVR mee te nemen in de nieuwe economische en sociale werkelijkheid
  • Contacten met overheidsorganisaties/ministeries

 

Over de NVR
De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) is de koepel van ruim 50 vrouwenorganisaties, en heeft via de achterbannen van deze organisaties een bereik van ca. 1 miljoen vrouwen.

 

De Nederlandse Vrouwen Raad bundelt haar krachten met lidorganisaties en alliantiepartners om de positie van de vrouw te versterken. We zetten ons nationaal en internationaal hiervoor in. Met de VN Vrouwenvertegenwoordiger, lobbywerk en diverse activiteiten zoals de FEM Talks NLYoung Feminist Weekend en Prinsessendag. We laten onze stem aan de politiek horen, via gevraagde en ongevraagde adviezen en brandbrieven.

 

Sollicitatieprocedure

Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 23 april 2020 aan de Nederlandse Vrouwen Raad worden gestuurd: email: info@de-nvr.nl, met in het onderwerp “vacature bestuursleden”. 
 
De sollicitatiegesprekken zullen eind april/begin mei plaatsvinden ,via een online meeting, met de Benoemings Advies Commissie (BAC). De BAC bestaat uit 3 leden, waaronder een afvaardiging van lidorganisaties. 
 
Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich wenden tot de voorzitter van de NVR, Nenita La Rose, voorzitter@de-nvr.nl, telefoon: 070 – 346 93 04  
 


Uitgebreid zoeken