#caption
#caption


Zwarte schoonmakers zitten thuis zonder werk en geld

Uit angst voor besmetting met Corona of uit onzekerheid over de eigen inkomsten is veel hulp in de huishouding de deur gewezen. Voor de schoonmakers zijn die, vaak zwarte, inkomsten het enige wat ze hebben.

 

Zwartwerkers hoeven niet te rekenen op enige steun van de overheid. Het aanvragen van een uitkering of Coronacompensatie behoort niet tot de mogelijkheden. De vakbond FNV spreekt van een verschrikkelijke situatie van een enorm kwetsbare groep van zo’n 75 duizend personen. “Vragen om doorbetaling vinden ze vaak moeilijk, want ze willen geen problemen veroorzaken.” De vakbond heeft daarom een brief met dat verzoek opgesteld. Die kunnen de schoonmakers laten lezen aan hun opdrachtgevers. Ook is de vakbond bezig met het opzetten van een noodfonds.

Zie De Volkskrant >> 


NVR lidorganisatie en alliantiepartner Bureau Clara Wichmann  houdt zich eerder al – als onderdeel van de alliantie Samen Werkt Het – bezig met de rechtspositie van huishoudelijke dienstverlening. Waar nog veel aan schort. Zie voor meer informatie >> 


Uitgebreid zoeken