#caption
#caption


Dag van de Arbeid: lancering 'Online aanTafel'

De Alliantie Samen werkt het! lanceert online aanTafel op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Op deze dag vragen we aandacht voor betaald én onbetaald werk. De coronacrisis heeft daar veel impact op. 

 

Veertig procent van de mensen met kinderen geven bijvoorbeeld aan dat hun normale werkdag een stuk langer is dan normaal omdat zij een deel van het onderwijs op zich nemen, en ook voor mensen met onbetaald werk is er veel veranderd: veel mantelzorgers kunnen niet meer naar hun geliefde of naaste, of moeten juist veel extra zorg op zich nemen.

 

De Dag van de Arbeid is dus urgenter dan ooit. De coronacrisis laat zien dat veel vrouwen werkzaam zijn in cruciale beroepen. Maar in deze sectoren (o.a. de gezondheidszorg, kinderopvang en het onderwijs) is werken in deeltijd vaak de norm, zijn de lonen lager en wordt het werk zelf als zwaar ervaren. Daarnaast werken veel vrouwen in sectoren die het als gevolg van de crisis moeilijk hebben zoals de horeca en de detailhandel.

 

Tenslotte zijn veel vrouwen werkzaam in de informele economie. Dit betekent dat ze werk doen dat niet wordt erkend onder de arbeidswet, denk bijvoorbeeld aan huishoudelijk werk. Deze vrouwen hadden ook voor coronacrisis al een onzeker inkomen en dus een onzeker bestaan maar veel huishoudelijk werk wordt in deze periode stopgezet waardoor er minder of geen inkomsten binnenkomen. Het is belangrijk dat hier tijdens én na de crisis bij wordt stilgestaan. 

 

Online aanTafel

WOMEN Inc start vanuit de Alliantie Samen werkt het! volgende week met online aanTafel gesprekken. Je kunt in gesprek gaan met andere vrouwen, onder begeleiding van een gespreksleider. Verbinding, vertrouwen, en inspiratie staan centraal. Wil jij in gesprek over hoe het met je gaat en andere vrouwen een luisterend oor bieden? Meld je dan gratis aan!  Meer informatie over Online aanTafel >> 

 

De Alliantie Samen werkt het! is een samenwerkingsverband van Bureau Clara Wichmann, Movisie, WO=MEN, WOMEN Inc. en de Nederlandse Vrouwen Raad. Lees meer >>


Uitgebreid zoeken