#caption
Start campagne 'Zij maakt het verschil'
#caption
Start campagne 'Zij maakt het verschil'


FEM Talk online: Zij maakt het verschil

Praat mee op de digitale FEM Talk van woensdagochtend 8 juli over de urgentie van een goede werk/zorg verdeling. 

 

De werk/zorg verdeling is actueler dan ooit. De coronacrisis legt veel bloot. Meer zorgtaken en tegelijkertijd meer risico op financiële onzekerheid. De druk op vrouwen in financieel kwetsbare situaties is door de crisis alleen nog maar meer toegenomen. Tijdens deze online FEM Talk gaan we in gesprek met onze lidorganisaties en netwerk over de concrete ervaringen van hun achterban en netwerk. We horen ook graag jouw ervaring! 
 

Wat laat deze crisis exact zien over de werk/zorgverdeling én wat betekent dit specifiek voor vrouwen in een financiële kwetsbare positie? Hoe houden we de urgentie vast en gaan we van crisis naar verandering?  De FEM Talk begint met een inleiding van Dr. Mara Yerkes. Zij vertelt ons meer over gender(on)gelijkheid in werk, zorg en vrije tijd – voor en tijdens de coronacrisis. Dagvoorzitter: Hasna El Maroudi.

Inleiding van Dr. Mara Yerkes 

Dr. Mara Yerkes, Universitair Hoofddocent Interdisciplinary Social Science aan de Universiteit Utrecht, zal tijdens haar inleiding ons meenemen in een verhaal over gender(on)gelijkheid in werk, zorg, en vrije tijd – voor en tijdens de coronacrisis. Ze vertelt meer over het onderzoeksproject CoGIS: COVID19 Gender (In)equality Survey Netherlands. Lees meer in het programma over deze spreker en de inleiding >>


Ervaringen en aanbevelingen 
In kleinere groepen gaan we met elkaar in gesprek over de ervaringen vanuit ons netwerk, met de focus op vrouwen in financieel kwetsbare positie en formuleren we aanbevelingen. Het resultaat nemen we mee naar Prinsessendag – hét jaarlijkse evenement van een breed samenwerkingsverband van vrouwenorganisaties en FNV - om onze stem luid laten horen aan politiek Den Haag. 


Praktische informatie
Datum: woensdag 8 juli 
Tijd: 10.00 - 12.00 uur 
Locatie: online 
Meld je hier aan om deel te nemen >>

Verhinderd, en toch je ervaring / stem delen? Lees meer >>

 

Meer over de FEM Talks van de NVR 

Wat is de kortste route naar een maatschappij waarin vrouwen en mannen daadwerkelijk gelijke kansen krijgen om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren? De NVR organiseert samen met lidorganisaties een serie FEM Talks NL om antwoord op deze vraag te krijgen. In deze FEM Talks worden alle kanten belicht: van ‘vanzelfsprekende’ rol- en tijdsverdelingen tot belemmerende factoren op de arbeidsmarkt. Dit doen we regionaal, landelijk en thematisch.  De serie wordt afgesloten met een symposium in 2022 in samenwerking met Universiteit Utrecht.


De FEM Talks zijn een onderdeel van de Alliantie Samen Werkt Het, een samenwerkingsverband van WOMEN Inc., Movisie, WO=MEN, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad.

Lees meer >>

 


Uitgebreid zoeken