#caption
#caption


15-26 maart 2021: CSW65 en NGO CSW65 Forum

De 65ste zitting van de Commission on the Status of Women (CSW) is van 15 tot 26 maart 2021 in het hoofdkwartier van de VN in New York.

Hoofdthema is: Women's full and effective participation and decision-making in public life, as well as the elimination of violence, for achieving gender equality and the empowerment of all women and girls.

Het reviewthema, gebaseerd op de agreed conclusions van de 60ste CSW, is: Women's empowerment and the link to sustainable development.

De NGO Committee on the Status of Women in New York heeft aangekondigd dat het NGO CSW65 Forum in verband met COVID 19 virtueel zal plaatsvinden. Regionale NGO CSW committees zijn en worden bij de voorbereiding betrokken om ervoor te zorgen dat het virtuele Forum inclusief en wereldwijd toegankelijk is.


De NGO CSW committee laat tevens weten dat het nog mogelijk is om virtuele Parallel Events aan te vragen en te hosten, en dat er veel programma’s en events zullen zijn die ook dit NGO CSW Forum bijzonder zullen maken, zoals o.a. een Consultation Day, een digitaal handboek, netwerk events, en online conversaties.

Binnenkort zal het online NGO CSW65 Forum platform gereed zijn voor verdere informatie.


NGO’s met de consultatieve status voor ECOSOC kunnen nog tot 16 oktober 2020 hun schriftelijke statements voor CSW65 aanleveren bij UN Women.

Zie de website van UN Women voor meer informatie over CSW65 en voor meer informatie over de aanlevering van schriftelijke statements.

 


Uitgebreid zoeken