#caption
VN Vrouwenvertegenwoordger 2020: Angela Maas
#caption
VN Vrouwenvertegenwoordger 2020: Angela Maas


Angela Maas als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2021

Vanwege COVID-19 zijn de meeste activiteiten het afgelopen half jaar anders verlopen dan we hadden gepland. Dit zal de komende maanden niet anders zijn. Dat geldt ook voor de activiteiten van onze Vrouwenvertegenwoordiger Angela Maas. Zij stond in de planning om mee te gaan met de Nederlandse Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) om daar traditiegetrouw de leden toe te spreken.

 

Dit ging niet door, omdat de AVVN in (digitale) afgeslankte vorm plaatsvindt.

Het bestuur van de Nederlandse Vrouwen Raad heeft alle begrip hiervoor. Maar het blijft jammer, temeer omdat de Verenigde Naties dit jaar 75 jaar bestaan. Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties in 1947 maakt ieder jaar een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN (AVVN). Namens de Nederlandse vrouwen spreekt zij de Algemene Vergadering van de VN toe. Nederland is het enige land dat dit consequent ieder jaar doet. We zijn trots dat Nederland dit doet. En trots dat de Nederlandse Vrouwen Raad al meer dan 70 vrouwen heeft geworven en geselecteerd.


Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen.


Verlenging: VN Vrouwenvertegenwoordiger 2021
Het thema van Angela Maas, “Vrouw, Gezondheid en Zorg” blijft nog steeds wereldwijd dramatisch actueel. Een voor vrouwen zo belangrijk onderwerp, kan het bestuur van de Nederlandse Vrouwen Raad dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het NVR-bestuur stelt voor om het VN Vrouw-schap van Angela Maas met een jaar te verlengen tot in 2021. Op de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 21 november vragen we hier het mandaat voor van onze lidorganisaties.
 


Uitgebreid zoeken

          Fenik    
    GWL    
    PEP    
        
     
     
     
  
     
    GWL 
  
 PEP 
     
  
  
        
     
  
     
 Fenik