#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de Politiek
#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de Politiek


Feminisme gaat hand in hand met mannenemancipatie

Op welke manieren versterkt mannenemancipatie en samenwerken met mannen de missie, visie en doelen van vrouwenorganisaties? Tijdens een expertmeeting van de Nederlandse Vrouwen Raad en Emancipator gaven vijf expert hier antwoord op.  En natuurlijk konden onze deelnemers reageren!   


Expertmeeting – 21 november 2020. Dagvoorzitter: Hasna El Maroudi. Bekijk de video's. 


Expert Jens van Tricht, directeur van Emancipator, heeft zijn 30 jaar ervaring met mannen en feminisme samengevat in het boek 'Waarom feminisme goed is voor mannen'. Na zich zelf jaren een roepende in een woestijn te hebben gevoeld, kwam hij terecht bij MenEngage die zich wereldwijd bezighoudt met mannenemancipatie. Met zijn presentatie nam hij ons o.a. mee in de complexe wereld van "mannelijkheid". Meer weten? Bekijk de video hier.

Expert Christel Meijerman, vice areadirector van Zonta Nederland, zet zich met Zonta in voor de verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen over de hele wereld. Feminisme gaat hand in hand met mannenemancipatie, zegt Christel. "Naarmate mannen minder stereotype in het leven mogen staan, komt er ook weer meer ruimte voor emancipatie en het versterken van vrouwen." Benieuwd naar het hele interview? Bekijk de video hier.

Expert Joyce Adams behandeld vanuit verschillende culturele perspectieven het gevoelige onderwerp van de conflicten tussen mannen en vrouwen als het gaat om vrouwenemancipatie. Joyce geeft trainingen bij kenniscentrum Dona Daria, dat als missie heeft met concrete doelen en activiteiten bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Een terugkerend vraagstuk is daarbij: hoe willen mannen 'mannenemancipatie' zelf benoemen en bereiken? Kijk hier het hele interview. 

Expert Laurens Kleijntjens is de drijvende kracht achter het mannenemancipatieproject ‘Mans Genoeg’ van Feniks Emancipatie Expertise Centrum in Tilburg. Laurens wil taboes doorbreken door met mannen in gesprek te gaan over wat voor man zij willen zijn, waarbij de stereotypen opzij worden geschoven. Laurens vindt dat mannen hun gevoel mogen en moeten kunnen uiten en noemt zichzelf met overtuiging een feminist. Kom meer te weten door het hele interview hier te kijken.

Expert Daphne Visser, algemeen bestuurslid bij Young Feminist Ambassadors en een Youth Advocate bij CHOICE for Youth and Sexuality, vindt het belangrijk dat de stem van jongeren serieus wordt meegenomen als het gaat om emancipatie en feminisme, waarbij rekening moet worden gehouden met intersectionaliteit. "Het binaire denken in man/vrouw moet worden doorbroken voor een inclusieve emancipatie, voor alle identiteiten". Meer weten over de invloed van intersectionaliteit en emancipatie in onze samenleving? Bekijk het hele interview hier

 

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Nederlandse Vrouwen Raad en Emancipator, en is een onderdeel van de alliantie Werk.en.de.Toekomst. 

 


Uitgebreid zoeken