#caption
eerste editie Young Feminist Weekend 2019
#caption
eerste editie Young Feminist Weekend 2019


Nederlandse Vrouwen Raad versterkt samenwerking jonge feministen

De werkgroep 'Jong Feminisme' is onlangs van start gegaan. Dit is een intiatief van de Young Feminist Ambassadors en de Nederlandse Vrouwen Raad. Doel is de inbreng van jonge feministen binnen de Nederlandse Vrouwen Raad als koepelorganisatie te vergroten. 

 

In 2019 vond de eerste editie van het Young Feminist Weekend plaats, georganiseerd door de NVR. Een aantal deelnemers hiervan besloot Young Feminist Ambassadors (YFA) op te richten om in contact te blijven en zich in te zetten voor een gelijkwaardige samenleving. Inmiddels is YFA uitgegroeid tot een netwerk van bijna 30 jonge activistische feministen in Nederland. 

 

Naast het uitwisselen van kennis en ervaring binnen dit netwerk zetten de leden zich collectief in om de stem van jonge feministen te laten horen, zowel binnen de NVR als daarbuiten. Samenwerking met de Nederlandse Vrouwen Raad en haar leden om bruggen te bouwen tussen verschillende generaties en intersectioneel activisme te promoten, is een van de speerpunten van YFA. Dus, zie je mooie mogelijkheden voor samenwerkingen? Of ben je zelf een jonge feminist van 35 jaar of jonger, en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij YFA? Neem dan gerust contact op via youngfeministambassadors@gmail.com. YFA is ook te vinden op instagram en via de website.


Uitgebreid zoeken