#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de Politiek
#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de Politiek


Gezocht: afgevaardigde voor Nederlandse Coördinatie European Women's Lobby

De Nederlandse Vrouwen Raad zoekt een (onbezoldigde) afgevaardigde voor de Nederlandse vertegenwoordiging bij de European Women’s Lobby (EWL). Een bijzondere kans om de stem van vrouwen te versterken op Europees niveau en je netwerk en kennis uit te breiden.

De Nederlandse coördinatie van EWL bestaat uit meerdere leden; de vertegenwoordiger bij het EWL Observatorium (focus: Geweld tegen vrouwen - Istanbul Conventie), de afgevaardigde bij de Taskforce SRHR & SE en de beide vertegenwoordigers bij het EWL bestuur Tevens is de huidige penningmeester van EWL lid van NVR.

Reageren voor 22 april 2021. Start werkzaamheden: juni 2021

Wat is de EWL en wat doet de EWL (www.womenlobby.org)
De Nederlandse Vrouwen Raad is mede oprichter van de EWL en volgt wat er in Europa gebeurt op het gebied van gelijke rechten m/v. Daarbij gaat het om het Europees Parlement en de Europese Commissie, maar ook om de Raad van Europa waar belangrijke mensenrechtenverdragen vastgesteld worden. De lobby op Europees niveau verloopt veelal via de European Women’s Lobby waarvan de NVR lid en nationaal coördinator is.

De European Women’s Lobby is de grootste koepel van vrouwenorganisaties in Europa en vertegenwoordigt meer dan 400 vrouwenorganisaties. De EWL lobbyt binnen de EU voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen en verricht activiteiten op projectbasis. De EWL bestaat uit Nationale Coördinaties van 27 Europese landen en uit 20 Europees georganiseerde vrouwenorganisaties zoals de Business and Professional Women. Het secretariaat zit in Brussel en heeft acht medewerkers. De General Assembly (GA), de algemene ledenvergadering, komt jaarlijks bijeen. De landenvertegenwoordigers hebben drie stemmen in de GA, de Europese organisaties één. In de Board of Administration zijn alle landen en acht Europese vrouwenorganisaties vertegenwoordigd. Daarnaast is er een Executive Board, het dagelijks bestuur.

Zie voor meer informatie de volledige tekst van de vacature >>
 


Uitgebreid zoeken