#caption
#caption


De NVR ondertekent statement beleid van UN Women over sekswerk

Organisaties van sekswerkers, vrouwenrechten- en mensenrechtenorganisaties hebben gereageerd op een oproep van UN Women om deel te nemen aan een e-consultatie voor de ontwikkeling van beleid over de rechten van sekswerkers. Ruim 90 organisaties, waaronder de NVR, hebben inmiddels gereageerd met een gezamenlijk statement.

 

Lees hier het gezamenlijke statement. Response to the UN Women’s call on:
“Consultation seeking views on UN Women approach to sex work, the sex trade and prostitution” 31 October 2016

 

De organisaties maken zich zorgen dat het eindresultaat van het proces van beleidsontwikkeling uiteindelijk de mensenrechten van sekswerkers niet zal ondersteunen en pleiten voor een open en transparant consultatieproces met alle partijen, waaronder de organisaties die zich bezighouden met de rechten van sekswerkers en vrouwenrechtenorganisaties. De organisaties verzoeken UN Women hen te verzekeren dat het nieuwe beleid  samengaat met de aanbevelingen van de  Global Commission on HIV en de Law and UNAIDS Guidance Note over HIV en sekswerkers, welke zegt dat staten sekswerk moeten decriminaliseren.

 

“States should move away from criminalising sex work or activities associated with it. Decriminalisation of sex work should include removing criminal penalties for purchase and sale of sex, management of sex workers and brothels, and other activities related to sex work.”

 

In het statement focussen de organisaties op de vijf belangrijkste aanbevelingen die UN Women in ogenschouw moet nemen bij het beleidsproces.

 

Lees hier het statement met daarin de antwoorden op de vragen van UN Women (Engels)

Lees hier de punten waarop de organisaties antwoord geven (samenvatting). (Engels)

 

De Nederlandse Vrouwen Raad heeft het statement ondertekend (nummer 51).


Uitgebreid zoeken