#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg
#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg


#meervrouwenaantafel! 21 jonge vrouwen met expertise en lef!

! 21 jonge vrouwen met expertise en lef! Een oproep van de Nationale Jeugdraad (NJR) gericht aan o.a. Eva Jinek. Hier zijn de vrouwen!

 

De NVR ondersteunt de oproep van de NJR voor meer vrouwen aan tafel. De NVR heeft een deskundigenpool van meer dan 50 vrouwen die ook graag aanschuiven aan tafel.

 

Persbericht van de NJR:

 

Hier zijn we Eva!
21 vrouwelijke experts willen meepraten in talkshows.

 

Na een oproep van Eva Jinek voor meer vrouwelijke expertise bij talkshows is Luce van Kempen (voorzitter Nationale Jeugdraad) gelijk aan de slag gegaan. Ze bundelde een bidbook van jonge powervrouwen waarin hun expertise op simpele wijze wordt uitgelicht: “We zijn er, we willen aan tafel, nu kunnen redacties niet zeggen dat we ons verstoppen!

Eva Jinek (talkshowhost Jinek) was te gast bij The Next Women 2017 summit. Hier deed zij een oproep aan vrouwen met expertise om aan te schuiven aan de talkshowtafel. Jinek baalt ervan dat vrouwen in de minderheid zijn in de talkshowwereld. Ze raakt vrouwen kwijt als gasten, vanwege angst voor negatieve commentaren: “Ik wil er samen met jullie voor zorgen dat de opinies van vrouwen en vrouwelijk leiderschap net zo prominent aanwezig zijn in onze samenleving als die van mannen. De eerste stap is om intelligente en kundige vrouwen met kennis van zaken een vanzelfsprekendheid te maken aan de tafels waar publieke opinie wordt gevormd.”

Na het zien van de speech is Luce van Kempen gelijk aan een belronde begonnen. “Eva’s verhaal raakte mij. Voor onze generatie is het al meer dan normaal om met mannen en vrouwen aan tafel te zitten. Overal om mij heen zie ik dat expertise en deskundigheid leidend zijn, en zaken als gender een bijrol spelen. Ik ken meer dan genoeg jonge vrouwen die maar al te graag aan zouden schuiven, vrouwen met een goed verhaal, een berg aan deskundigheid maar vooral met heel veel energie en enthousiasme. Ik wil hier wat mee doen, deze vrouwen aan de tafel krijgen!”. Vanuit haar rol als voorzitter heeft zij toegang tot een gigantisch netwerk van powervrouwen die hun expertise graag willen delen. “Het plan begon een paar dagen geleden kleinschalig, met een aantal voorzitters van lidorganisaties van NJR. Iedereen die ik sprak reageerde gelijk enthousiast. Er kwam zo veel energie vrij, dat ik binnen no-time een groep van 21 vrouwen had verzameld die stonden te springen om mee te doen”. De vrouwen hebben een divers palet aan specialismes van duurzaamheid tot veiligheid, van pensioenen tot talentontwikkeling en van mbo tot Universiteit. Nu zij zijn gebundeld in het Bidbook, is het voor redacties, journalisten en opiniemakers weer een stukje gemakkelijker geworden om te zorgen voor #meervrouwenaantafel.


Het bidbook is in te zien op de website van de Nationale Jeugdraad (NJR).

 

NJR
NJR is een koepel van 38 jongerenorganisaties en hiermee hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden: met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties en bedrijven die vormgeven aan onze wereld.


Uitgebreid zoeken