#caption
In gesprek tijdens Vrouwenpodium
#caption
In gesprek tijdens Vrouwenpodium


E-day van Stichting Zijweg

Bericht van Nenita La Rose, Voorzitter van de NVR:


E-Day
“Intieme terreur” wordt vaak onderschat, zei Tineke Franssen, voorzitter van Zijweg, bij de start van hun E-Day afgelopen zaterdag. In Nederland komen per jaar zo’n 200.000 meldingen bij de politie binnen die te maken hebben met huiselijk geweld.


Stichting Zijweg, lid-organisatie van de NVR, is opgericht om op te komen voor de belangen van vrouwelijke slachtoffers van (ex)partnergeweld. Op deze jaarlijks terugkerende “Dag van Empowerment” kwamen vrouwen uit alle geledingen van onze samenleving in Amsterdam bij elkaar om hun ervaringen te delen.


Vrouwen en kinderen worden door Zijweg geholpen om zich te herpakken, met als doel om weer een volwaardig sociaal en economisch leven op te bouwen. In deze empowerment bijeenkomsten vinden zij weer kracht en erkenning. De diverse workshops gaven de vrouwen nuttige en praktische tips en tools. De juridische workshop van de in dit onderwerp gespecialiseerde advocate, was voor de aanwezige vrouwen en voor mijzelf een eyeopener.


Het blijkt dat vrouwen die weer krachtig in het leven willen staan, vaak gehinderd worden door te weinig expertise bij de behandelende instanties als het gaat om huiselijk geweld. Het vaker betrekken van ervaringsdeskundigen bij het uitwerken en uitdenken van nieuwe regelgeving, kan jaarlijks veel onnodige slachtoffers voorkomen.


Uitgebreid zoeken

                       
             GWI       
          WMNL 
                 
        
  
 WMNL    
     
     
        
     
  
        
  
  
     
    GWI