#caption
Workshop Nationale Jeugdraad door Luce van Kempen en Jahkini Bisselin
#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg


Ontmoeting met vrouwenvertegenwoordiger Jamila Aanzi

Bericht van Nenita La Rose, Voorzitter van de NVR:

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN)
Afgelopen week had ik een kennismakingsgesprek met Jamila Aanzi, onze Vrouwenvertegenwoordiger 2017 bij de Verenigde Naties.


Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties maakt ieder jaar een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN (AVVN). In 1945 woonde Hilda Verwey-Jonker de oprichtingsvergadering van de Verenigde Naties bij en in 1946 was Gesina van der Molen aanwezig bij hun eerste Algemene Vergadering. Verwey-Jonker en van der Molen startten hiermee een traditie die anno 2017 nog steeds bestaat.


De Vrouwenvertegenwoordiger die geselecteerd en begeleid wordt door de NVR, wordt benoemd door de Minister van Buitenlandse Zaken. Ieder jaar spreekt zij namens de Nederlandse vrouwen de Algemene Vergadering van de VN toe. Zij heeft spreektijd in de Derde Commissie, die zich bezighoudt met sociale, humanitaire en culturele vraagstukken. Haar verklaring wordt in nauwe samenwerking met de NVR voorbereid.


Jamila kijkt uit naar de AVVN die in oktober zal plaatsvinden. Het is spannend en een eer om het te mogen doen. Ter voorbereiding heeft zij afgelopen maart een andere belangrijke vergadering van de VN bezocht en toegesproken. De Commission on the Status of Women (CSW), die elk voorjaar bijeenkomt. Het thema ditmaal was: “Women’s Economic Empowerment in the Changing World of Work”. Dat is nu precies waar de NVR en haar leden voor staan!


Uitgebreid zoeken