#caption
#caption


“Vierkant achter Vrouwen”

Bericht van Nenita La Rose, Voorzitter van de NVR: “Vierkant achter Vrouwen”

 

Het Vrouwenplatform Carree Overijssel, voorheen de Overijsselse Vrouwenraad, “Staat vierkant achter vrouwen”. Met deze pakkende leuze levert Carree, die lid is van de NVR, een bijdrage aan de maatschappelijke en sociale positie van vrouwen in Overijssel.

 

Op donderdag 6 juli jongstleden heb ik daar meer over mogen horen. Ik werd op het kantoor in Zwolle hartelijk ontvangen door voorzitter Ellen Pot , enkele bestuursleden en haar team. We hebben gesproken over de vele projecten die zij uitvoeren. Van herintredende vrouwen op de arbeidsmarkt, politieke avonden voor meer vrouwen in de politiek, participatie en economische zelfstandigheid van slachtoffers van huiselijk geweld tot het succesvolle “vrouwen coachen meiden” project. “Wij willen de specialist van vooruitgang van alle meisjes en vrouwen in Overijssel zijn”, zei Ellen Pot .“Wij willen kracht uitstralen”.

 

Platform en project organisatie Carree bestaat veertig jaar. Met de elf leden en hun organisaties hebben zij een bereik van zo’n 10.000 vrouwen. Samen vertegenwoordigen zij een grote verscheidenheid aan kennis, deskundigheid en ervaring. Samen staan ze sterk.

 

Het enthousiasme, de daadkracht en de energie van het team die ik tijdens de lunch mocht ervaren, werkte aanstekelijk. Zij zien kansen in het bundelen van kennis en expertise met andere lid organisaties van de NVR en zijn voorstander van diversiteit en het aantrekken van jonge vrouwen bij de organisaties. Need I say more!

 

Mijn bezoek aan Carree werd afgerond met een prachtige rondleiding in het museum de Fundatie, de terechte trots van Zwolle!

 


Uitgebreid zoeken