#caption
#caption


Digitalisering, water, en geweld

Digitalisering, water, en geweld, dat zijn drie belangrijke onderwerpen die tijdens de side-events van de 62ste zitting van de Commission on the Status of Women (CSW), afgelopen maart in New York, aan de orde kwamen. Vrouwenvertegenwoordiger Willemien Koning was bij de CSW aanwezig, bezocht vele side-events, en verzorgde op een aantal daarvan en tijdens een speciale VN bijeenkomst zelf een presentatie.

In haar verslag van haar bezoek en deelname aan CSW62 vertelt zij hierover, en over haar ontmoetingen met vrouwen van het platteland van over de hele wereld en hun persoonlijke verhalen die haar raakten. Ook filosofeert zij in haar verslag over de oplossingsrichting die zij ziet voor het empoweren van vrouwen en meisjes op het platteland en die zij zeker in haar statement in oktober bij de Verenigde Naties zal benadrukken.
Als Vrouwenvertegenwoordiger heeft zij input kunnen leveren voor de onderhandelingen die door een ministeriële delegatie werden gevoerd met alle andere VN-landen om te komen tot een officiële tekst over gendergelijkheid en het versterken van de positie van vrouwen en meisjes op het platteland.
Tot slot geeft Willemien weer tot welke resultaten (agreed conclusions) deze zitting van de VN Vrouwencommissie heeft geleid.

 

Zie het volledige verslag >>


Uitgebreid zoeken