#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg
#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg


Eerste Ribbius Peletier Penning voor Devika Partiman

De eerste Ribbius Pelletier-penning is donderdag 7 maart 2019 uitgereikt aan Devika Partiman. Devika is oprichter en voorzitter van Stichting Stem op een vrouw. Volgens de jury is de wijze waarop zij haar ideeën vormgeeft ‘briljant’. 

 

Met haar stichting heeft Devika Partiman ervoor gezorgd dat er meer vrouwen op politieke functies actief zijn. Het idee achter haar stichting is kiezers op te roepen niet op de eerste vrouw op de stemlijst van politieke partijen te stemmen, maar op een lager geplaatste vrouw op dezelfde lijst. De jury, onder leiding van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, prijst het initiatief voor de concrete resultaten die dat heeft opgeleverd.

 

De Ribbius Peletier penning wordt de komende 5 jaar uitgereikt aan een vrouw die iets heeft gedaan voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Liesbeth Ribbius Peletier was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland, VN vrouwenvertegenwoordiger in 1956 en in 1958 het eerste vrouwelijke lid naast de koningin van de Raad van State.

Meer informatie op de website van de provincie Noord Holland >> 
 

 


Uitgebreid zoeken