#caption
#caption


Korte terugblik op ontmoeting met EWL voorzitter Lefevbre

Op 6 juli 2019 vond in het Oranjehuis te Amsterdam een geslaagde en informatieve ontmoeting plaats met Gwendolin Lefevbre, voorzitter van European Women's Lobby (EWL). Verschillende  vertegenwoordigers van de NVR lidorganisaties hadden zich voor deze 'meet & greet' aangemeld. Namens het NVR bestuur was Annelies Vethman aanwezig.

De deelnemers hadden van te voren aangegeven welke onderwerpen zij voor een gesprek met de EWL voorzitter interessant vonden, ook hadden zij vragen ingediend.
Belangrijk onderwerp tijdens de bespreking was het prostitutiebeleid dat in de Europese landen nogal verschilt. Een aantal landen volgt het Zweedse model waarin de klant strafbaar is. Nederland voert een afwijkend beleid omdat hier de prostitutie juist is gedecriminaliseerd. 

Gwendolin Lefevbre (op de foto zittend in het midden) gaf aan dat hoewel EWL leden verschillend denken over prostitutie, de verbinding ligt in de strijd tegen mensenhandel, want op dat punt kan iedereen zich vinden. 

 

De NVR is mede oprichter van en aangesloten bij de European Women's Lobby (EWL), de Europese koepel die zich inzet voor mensenrechten en gender.

 


Uitgebreid zoeken