#caption
#caption


Wet pensioenverdeling: laat samenwonenden ook onder wet vallen

De NVR en lidorganisatie WOUW hebben bij Tweede Kamerleden en ministers nogmaals aangedrongen om samenwonenden te laten vallen onder de Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021. Op 1 oktober is de bespreking van deze wet in de Tweede Kamer.

 

De NVR is  verheugd dat  met de voorliggende wet een aantal belangrijke verbeteringen worden doorgevoerd voor het pensioen van de minst verdienende partner na een scheiding, meestal de vrouw. Helaas worden samenwonenden niet opgenomen in deze wet, enkele uitzonderingen daargelaten. Dit is een gemiste kans om op maatschappelijke veranderingen in te spelen en de financiële situatie van vrouwen in een samenwoonsituatie te verbeteren. Dat schrijft de NVR in een brief aan de Tweede Kamer en minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Dekker (Minister voor Rechtsbescherming).

 

Download hier de gehele reactie van de NVR >>

 

De NVR drong al eerder aan om samenwonenden onder de wet VPS  te laten vallen. Dit naar aanleiding van de commissievergadering van 20 juni 2018 over de tweede evaluatie van de Wet Verevening Pensioen bij Scheiding (VPS). Volgens de NVR en WOUW is de wetswijziging voor vrouwen gunstig als het gaat om het verdelen van pensioen bij een scheiding, maar zitten er in de voorstellen onderdelen die de financiële situatie van vrouwen verslechteren.

Lees hier meer >> 


Uitgebreid zoeken