#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Waar zijn de vrouwen in dit verhaal?

Bij de NVR kennen we haar allemaal: Jenny Schneider-van Egten (1927) die als vertegenwoordiger van onze lidorganisatie Oudere Vrouwen Netwerk Nederland trouw bij iedere Algemene Ledenvergadering van de NVR aanwezig is en actief deelneemt in de discussie daar.

Tijdens de ALV van november  2019 wees Jenny op de zoveelste blinde vlek in de Nederlandse geschiedenis en collectieve herinnering. "Ik keek naar die documentaire Onze Jongens op Java, en dacht opeens: waar zijn de vrouwen toch in dit verhaal? Nederland stuurde 120.000 jonge militairen naar Indonesië. Het gaat altijd over hen, over die kerels. Wat gebeurde er met die vrouwen die achterbleven? Waarom horen we daar nooit iets over?"

Clarice Gargard, (mede-)oprichtster van het feministisch mediaplatform Lillith Magazine was ook bij die ALV aanwezig om te vertellen over haar ervaringen als VN Vrouwenvertegenwoordiger. Zij vroeg Lara Nuberg, schrijfster van de blog Gewoon een Indisch Meisje, bij Jenny langs te gaan om te praten over die laatste koloniale oorlog.

Het resultaat leest u op www.lillithmag.nl 

Foto: Hermine Schneider

 

 


Uitgebreid zoeken