#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Dona Daria brengt met #CoronaHulpRotterdam vraag en aanbod bij elkaar

NVR lidorganisatie  Dona Daria heeft de hashtag #CoronaHulpRotterdam gelanceerd om vraag en aanbod in Rotterdam via social media bij elkaar te brengen. 

Juist op dit moment met de Coronacrisis heeft iedereen elkaar hard nodig. Veel mensen vereenzamen door de corona-maatregelen. Dona Daria ziet overal in de stad mooie initiatieven ontstaan van individuen, sleutelpersonen, professionele maatschappelijke welzijnsorganisaties (WIN 010), religieuze instellingen en zelforganisaties. 


De meeste mensen zijn doordrongen van het feit dat persoonlijk contact op dit moment onverstandig is, maar er worden de komende periode vele alternatieven geboden. Ook Dona Daria biedt alternatieven en werkt hierin samen met haar netwerkpartners, vrijwilligers en sleutelpersonen uit heel Rotterdam. Hoewel is afgekondigd dat de maatregelen tot 6 april 2020 duren, houdt Dona Daria rekening met een langere termijn, en wil ervoor zorgen dat alle activiteiten over langere tijd aangeboden kunnen worden. 

Dona Daria directeur Patricia Ooms: “We proberen binnen de beperkingen van de maatregelen iedereen zo goed mogelijk te helpen. We zetten daarom in op de hashtag #CoronaHulpRotterdam, maar zijn achter de schermen ook bezig met activiteiten voor alle Rotterdammers (jong/oud), kwetsbare mensen, maar ook voor bijvoorbeeld vrouwen die in gewelddadige situaties nu thuis vast zitten.”


Met de hashtag stimuleert Dona Daria Rotterdammers om elkaar, op verantwoorde wijze, te helpen.

We raden mensen met klem aan om de maatregelen van de Rijksoverheid op te volgen, op onze website staan ook verwijzingen naar de maatregelen in andere talen zoals Arabisch, Turks of Pools. Maar ook hebben we alle instructies voor laag geletterden, doven en slechthorenden overzichtelijk op een rijtje gezet. Ook in tijden van crisis gaan we voor een inclusieve samenleving”.

 

Je kunt de hashtag #CoronaHulpRotterdam gebruiken op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.


 


Uitgebreid zoeken