#caption
#caption


Impact streng deurbeleid supermarkten voor alleenstaande ouders

UPDATE van SingleSuperMom over streng deurbeleid supermarkten en alleenstaande ouders: "De supermarkten hebben zelf ook aan de bel getrokken en een brandbrief geschreven. Er wordt een uitzondering gemaakt voor gezinnen, of kinderen onder de twaalf jaar met een begeleider zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad. Volgens Bruls is deze aanscherping nodig om onduidelijkheden tegen te gaan. Er gaat dus een duidelijkere briefing komen voor supermarkten en als het deze week niet duidelijk word en er komen nog meer problemen ga ik er vanuit dat er een motie ingediend gaat worden. Thanks Bureau Clara Wichmann en alle organisaties die de brief hebben ondertekend en moeders voor jullie support."

 

Single SuperMom krijgt verontrustende berichten dat alleenstaande ouders worden geweerd door het strenge deurbeleid van supermarkten in verband met COVID19. Lidorganisatie Bureau Clara Wichmann, en Single SuperMom heeft samen met de NVR en tal van partnerorganisaties een brief gestuurd naar de minister-president. Hierin worden zorgen geuit rondom de impact van het strenge deurbeleid van supermarkten in verband met COVID19 op de mogelijkheid van alleenstaande ouders om boodschappen te doen.

 

“De afgelopen weken hebben de supermarkten in Nederland diverse maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de strengere maatregelen die maandag 23 maart 2020 door het kabinet zijn aangekondigd, zijn de regels nog verder aangescherpt. De Nederlandse samenleving wordt ernstig getroffen door het coronavirus en alhoewel wij volledig achter de maatregelen staan, wordt er nu een kwetsbare groep getroffen. Er bereiken ons namelijk verontrustende berichten dat alleenstaande ouders uit supermarkten worden geweerd door het strenge deurbeleid. Momenteel worden alleenstaande ouders geconfronteerd met een onmogelijke uitdaging, het voorzien van het gezin van de dagelijkse en nu wekelijkse boodschappen. Supermarkten ontzeggen de toegang voor alleenstaande ouders die met hun jonge kinderen boodschappen moeten doen."

 

"Wij roepen de overheid op om de supermarktketens ook te wijzen op de doelgroep van alleenstaande ouders. Wij begrijpen uiteraard dat supermarktketens zich houden aan de strenge regels op straffe van hoge boetes en zolang de overheid niet communiceert dat er uitzonderingen gemaakt mogen worden, zullen die er niet komen.
Voor de alleenstaande ouder zijn momenteel de supermarkten gesloten, terwijl de deuren nog open zijn.”

 

Lees de volledige brief 'Deurbeleid supermarktketens i.v.m. het coronavirus' - 25 maart 2020 >> 
 

Eva Yoo Ri Bussaard, oprichter van Single SuperMom publiceerde de brief aan Rutte ook op Joop. Lees hier nog eens terug hoe moeilijk het supermarktbeleid voor de alleenstaande ouders is. "Je kind buiten aan de lantaarnpaal vastbinden. "Lees meer >> 

 

 


Uitgebreid zoeken