#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


KNOV prominent in media over veranderingen in verloskunde door Corona

Hoe verloopt de verloskunde tijdens Corona? Zwangere vrouwen, partners en jonge moeders hebben hierover, terecht, veel vragen. Vertegenwoordigers van NVR lidorganisatie KNOV – de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen – waren prominent aanwezig op televisie en in andere media om hierover te informeren.


Verloskundige Kirsten Schatorjé zat op 20 maart aan de tafel bij bij Op1 en eerder was KNOV-directeur Charlotte de Schepper bij EenVandaag. Zij legden uit wat er door het coronavirus verandert voor zwangere vrouwen. Zo mogen partners niet meer mee naar de echo, wordt kraamvisite afgeraden en willen sommige ziekenhuizen bevallingen indien mogelijk naar de thuisomgeving verplaatsen. 

Zwangere vrouwen hebben inmiddels van hun verloskundigenpraktijk een brief gekregen, opgesteld door de KNOV in afstemming met het RIVM, met informatie over wat er voor hen verandert. Zij mogen nog alleen naar een echo komen, dus niet met hun partner of andere familieleden erbij. Ook worden niet-noodzakelijke consulten geschrapt of vervangen door een telefonisch consult. Kraambezoek door de verloskundige wordt ook teruggebracht tot een eenmalig bezoek, aangevuld met beeldbellen.

Ook in de volgende media verscheen de KNOV:

Verloskundigen gaan voor persoonlijke en respectvolle zorg, altijd, dus juist ook nu. In deze moeilijke tijd zoeken zij elkaar als collega’s ook op en staan elkaar bij. Op de website van de KNOV zegt voorzitter Carola Goenen: “Ik ben echt onder de indruk van hoe we elkaar ondersteunen en helpen. Vooral de inventiviteit en creativiteit die we laten zien. Ik zie foto’s hoe we beschermende materialen verzamelen, beeldbellen met zwangeren en ‘raamvisites’ organiseren.”
 

 


Uitgebreid zoeken