#caption
#caption


VraagClara: online rechtswinkel voor vrouwen

Bureau Clara Wichmann lanceert samen met WOMEN Inc, Wo=men, Movisie en de Nederlandse Vrouwen Raad de online rechtswinkel voor vrouwen: VraagClara. Clara helpt vrouwen met al hun rechtsvragen. Dit is dringend nodig. Tijdens de coronacrisis bleek opnieuw dat vrouwen in financieel kwetsbare situaties extra hard werden getroffen. Daarbij kwam dat de rechtswinkels tijdens de crisis werden gesloten. Vanaf nu kunnen alle vrouwen in Nederland hun vragen over financiën, onderwijs, zorg en ook specifiek over corona maatregelen aan Clara stellen. Clara geeft gratis juridisch advies op maat en is ook telefonisch bereikbaar. 

 

Ga naar VraagClara.nl >>

Help vrouwen hun recht te halen. Deel deze nieuwe online rechtswinkel met je netwerk!  

 

Online rechtswinkel voor vrouwen

Mag mijn werkgever mij ontslaan vanwege mijn zwangerschap? Ik krijg minder betaald dan mijn mannelijke collega, mag dat? Ik ga samenwonen met mijn nieuwe partner, houd ik mijn recht op alimentatie?

Vrouwen lopen tegen andere juridische problemen aan dan mannen. Ze verdienen nog steeds minder dan mannen (14 procent), worden gediscrimineerd vanwege zwangerschap (43% van de werkende of werkzoekende vrouwen maakt dit mee)) en dragen veel meer zorgtaken (anderhalf keer zoveel dan mannen). Het is belangrijk dat er met een genderbril naar hun juridische situatie wordt gekeken. Deze ongelijke situatie vraagt om een rechtswinkel die zich specifiek richt op vrouwen. Daarbij komt dat de laatste jaren de sociale rechtshulp enorm is uitgehold. Dit raakt vrouwen extra hard omdat zij, nog meer dan mannen, in financieel kwetsbare situaties zitten.

 

Advies op maat

Clara helpt vrouwen die hun recht willen halen. Ze biedt juridische hulp bij onderwerpen die te maken hebben met werk, financiën, onderwijs en zorg. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst worden de gebruikers op persoonlijke en toegankelijke wijze geholpen. En hulp is er altijd: kan Clara niet voldoende voor de gebruiker betekenen, dan staan er juridisch adviseurs klaar vanuit Bureau Clara Wichmann om mee te denken over eventuele vervolgstappen of adviezen. 

 

VraagClara is een initiatief van Bureau Clara Wichmann namens de Alliantie Samen werkt het!. De Alliantie wordt gevormd door WOMEN Inc, WO=MEN, Movisie, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad. 

 


Uitgebreid zoeken