#caption
#caption


Nenita La Rose in Marie Claire: We blijven hameren op gendergelijkheid

In het oktobernummer van de Marie Claire vertelt NVR voorzitter Nenita La Rose over de NVR en waarom deze na 120 jaar nog steeds  nodig is. “We blijven hameren op zaken als gendergelijkheid en het feit dat vrouwen vaak minder verdienen dan hun manlijke collega’s, terwijl ze hetzelfde werk doen.” Dat dit na 120 jaar nog steeds aan de orde is noemt Nenita ‘vreselijk’.

Nenita is blij met het feit dat de NVR inmiddels ook de jonge feministen aan boord heeft, met wie de NVR o.a. het Young Feminist Weekend organiseert. Onderwerpen als vrouwelijke leiderschap en gendergelijkheid komen daar aan bod.

Ook vertelt Nenita over de campagne Zij maakt het verschil die de NVR samen met Vrouwen van Nu en Young Feminist Ambassadors nu voert. “We delen de verhalen van vrouwen uit de zorg en het onderwijs om zo zichtbaar te maken dat zij in de frontlinie van de crisis staan.” Blijvende waardering voor deze vrouwen, ook financieel, is het doel van de campagne. Nenita benadrukt dat de NVR over deze zaken ook in gesprek is met de politiek, zoals afgelopen 7 september tijdens het Prinsessendag event.


Uitgebreid zoeken