Beschermen internationale verdragen vrouwen & meisjes tegen geweld?

Webinar, trainingsmiddag en wrap up-middag over de meerwaarde voor vrouwen en meisjes van de Istanbul Conventie, CEDAW en de EU directive over geweld tegen vrouwen en meisjes.

De Nederlandse Vrouwen Raad werkt samen met de European Women’s Lobby en de Raad van Europa aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Daartoe organiseren wij dit najaar diverse events.  

31 oktober, 15 – 16.30 uur: Webinar Beschermen internationale verdragen vrouwen & meisjes tegen geweld?
Er zijn verdragen en wetten die vrouwen beschermen tegen discriminatie en/of geweld. Wat weten wij van deze verdragen? Wat hebben wij aan die verdragen? Diverse experts leggen uit wat deze verdragen inhouden en wat ze voor ons burgers betekenen. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen van publiek en voor discussie!  

Experts: 

  • Pascale Frank, GREVIO lid voor België, over het Verdrag van Istanbul. 
  • Petra Snelders, Netwerk VN Vrouwenverdrag, over de Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women (CEDAW). 
  • Veronica Zaboia, European Womens Lobby (EWL) over de EU Directive on Violence Against Women and Girls and Domestic Violence.  

De middag staat onder leiding van Christine Nanlohy, voorzitter van onze lidorganisatie Molukse Vrouwen Raad en lid van het NVR team Stop Geweld tegen Vrouwen.

8 november resp. 15 november, 13 – 17 uur: Trainingsmiddag – introductie over het leren herkennen van geweld en het bespreekbaar maken.  
Training met een professionele trainer over hoe geweld te herkennen en welke handvatten er zijn om die te voorkomen. In de training leren deelneemsters die dat willen, hoe ze zelf eenvoudig korte videofilmpjes kunnen maken voor op sociale media.   

Locatie:

  • 8 november, PEP Den Haag Centrum, Riviervismarkt 2, 2513 AM Den Haag
  • 15 november, De Rozet Arnhem Centrum, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem.

Per training zijn er max 20 plaatsen, deelname is gratis. Aanmelden: info@de-nvr.nl (met naam en organisatie).

29 november, 14 – 17 uur: Informatieve FEM Talks middag met diverse experts.
Deze middag vindt tevens plaats in het kader van de 16 days of activism en Orange the World om geweld tegen vrouwen en meisjes aan de kaak te stellen. 

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, 2512 AB Den Haag.

Nadere informatie over aanmelding volgt.

Meer nieuws