Single SuperMom vraagt aandacht voor super moms bij CSW69

Toen Single SuperMom dit voorjaar bij de Commission on the Status of Women in New York was, merkten ze dat alleenstaande moeders daar nauwelijks op het netvlies staan. Dus is onze lidorganisatie nu al bezig met een strategie om bij de komende CSW de aandacht op deze enorme groep te vestigen.

Wereldwijd zijn er zeker 150 miljoen alleenstaande moeders, met gezamenlijk zo’n 320 miljoen kinderen. Als je dat optelt heb je bijna een half miljard mensen die gemarginaliseerd worden omdat ze zonder partner hun kind(eren) opvoeden. Van Nederland tot de VS, van Roemenië tot Zuid-Korea, van Rusland tot Kenia, overal worden single moms de armoede en het isolement in gedrukt. Dat daar nauwelijks aandacht voor is op zo’n belangrijke vrouwenconferentie, vindt Single SuperMom onbegrijpelijk.

Dus is de organisatie bezig met het opzetten van een ‘side event’, waarmee ze met partnerorganisaties uit andere landen de kennis over deze doelgroep wil versterken. Maar Single SuperMom gaat ook demonstreren. Dat zal buiten het gebouw gebeuren, want banners, flyers en spandoeken zijn in het gebouw streng verboden.

Wil je meedenken, of Single SuperMom steunen om dit mogelijk te maken? Laat het weten via info@singlesupermom.com.

Meer nieuws